In Memoriam: John Bens

John was sinds de oprichting nauw betrokken bij onze dartclub. Naast gastheer van de diverse open toernooien, Langenboomse Kampioenschappen en rankingtoernooien was hij ook een graag gezien persoon tijdens de toernooien. Een praatje met de darters of als wedstrijdleiding achter de computer, als het maar gezellig was.

Maar ook tijdens onze competitieavonden, zowel intern als voor de diverse competitieteams, altijd was er wel tijd voor een praatje. En zelf werd er door John ook zo af en toe een pijltje gegooid tijdens de zomercompetitie van de Brabantboel.

Helaas is John veel te vroeg en veel te jong van ons heengegaan. Daarnaast heeft hij, samen met Henrita, niet meer de tijd gekregen om te kunnen genieten van hun nieuwe plekje op plan D’n Bens.

Namens bestuur en leden van Langenbom DC wensen wij Henrita, Gijs en Babs, Tom en Gies en andere familieleden veel sterkte en kracht toe.

John, rust zacht en bedankt voor al die mooie jaren.


GEANNULEERD: Open Langenboom 2020

Beste darters,

Naar aanleiding van alle nieuwe maatregelen omtrent het coronavirus, zien wij helaas genoodzaakt het Open Langenboom van 11 april en 12 april te annuleren. 

Wij gaan druk op zoek naar een nieuwe datum zodat iedereen weer kan meedoen aan het Open Langenboom. Houdt daarom onze Facebookpagina en deze website in de gaten. Zodra er een nieuwe datum bekend is, melden we dit direct op deze kanalen.

Tot die tijd, pas op jezelf en je naasten. Wees verstandig en volg de regels die vanuit de overheid worden opgelegd.

 


Open Langenboom 2020

Ook dit jaar zal er weer de Open Langenboomse Dartkampioenschappen gehouden worden. Met op zaterdagavond 11 april zal het koppeltoernooi gehouden worden en op zondag 12 april zal het Singletoernooi gehouden worden. Dit alles vind plaats in onze darttempel Café-Zalen D’n Bens in Langenboom.

 

 

Op zaterdag 11april zal om 20:00 uur aangevangen worden met de poulewedstrijden, waarna aansluitend de winnaars- en verliezersronde zullen plaatsvinden. De zaal is open vanaf 19:00 uur. Inschrijven voor dit toernooi kan via het inschrijfformulier op onze website tot vrijdag 10 april. Daarna kan er alleen nog worden ingeschreven aan de wedstrijdtafel tot 20:00 uur. De kosten voor dit toernooi bedraagt €15,- per koppel. Inschrijfgeld = prijzengeld.

Op zondag 12 april (Eerste Paasdag) zal het singletoernooi gehouden worden. Het toernooi begint om 20:00 uur en de zaal zal open gaan om 19:00 uur. Inschrijven voor dit toernooi kan via het inschrijfformulier op onze website tot zaterdag 11 april. Vanaf zondag 12 april is het alleen mogelijk om in te schrijven aan de wedstrijdtafel tot 20:00. Het toernooi zal dan omstreeks 20:00 uur aanvangen met de poulewedstrijden en aansluitend zullen er winnaars- en verliezersronde gespeeld worden. Hoofdprijs is € 250,- voor de winnaar, bij minimaal 64 deelnemers.


BLCL Eindranking zondag 12 mei

Aanstaande zondag 12 mei vind de eindranking plaats van de BLCL Ranking 2018-2019. De ranking vind plaats bij Café De Coehoorn in Grave en zal om 13:00 aanvangen. Deelnemers aan deze ranking dienen minimaal aan 4 toernooien meegedaan te hebben om aan deze eindranking deel te mogen nemen.

De volgende personen hebben zich geplaatst voor deze ranking:

 1. Angelino Kranenburg
 2. Bram Junier
 3. Matthijs van Els
 4. Mark Koster
 5. Johnny Dinnissen
 6. Niels Strijbosch
 7. Robert Kusters
 8. Mitchell Koster
 9. Klaus Baumert
 10. Pieter van Malsen
 11. Peter van Bergen
 12. Mark Schaap
 13. Nick van Lieshout
 14. Geert van den Berg (afgemeld)
 15. Hans Jurgen Otto
 16. Dave Pannemans
 17. Robert Derks
 18. Werner Tekaat
 19. Frank van Geenen

Mocht je onverhoopt toch niet kunnen op deze eindranking, meld je dan even af via ons contactformulier of via de WhatsApp voor zaterdag 11 mei.


Open Langenboom 2019

Net als voorgaande jaren, zal ook dit jaar op Paaszaterdag het Open Langenboom Koppeltoernooi plaatsvinden en op Eerste Paasdag het Open Langenboom Singletoernooi. Beide toernooien zullen plaatsvinden bij Café-Zalen D’n Bens in Langenboom.

Op zaterdag 20 april zal om 19:30 uur (zaal open vanaf 18:30 uur) aangevangen worden met de poulewedstrijden, waarna aansluitend de winnaars- en verliezersronde zullen plaatsvinden. Inschrijven voor dit toernooi kan via het inschrijfformulier op onze website tot vrijdag 19 april. Daarna kan er alleen nog worden ingeschreven aan de wedstrijdtafel tot 20:00 uur. De kosten voor dit toernooi bedraagt €15,- per koppel. Inschrijfgeld = prijzengeld.

Zondag 21 april (Eerste Paasdag) zal het singletoernooi gehouden worden, nadat iedereen zich voldaan heeft aan de paasbrunch. Het toernooi zal aanvangen om 19:00 uur, zaal open vanaf 18:00 uur. Inschrijven voor dit toernooi kan via het inschrijfformulier op onze website tot zaterdag 20 april. Vanaf zondag 21 april is het alleen mogelijk om in te schrijven aan de wedstrijdtafel tot 19:00. Het toernooi zal dan omstreeks 19:00 uur aanvangen met de poulewedstrijden en aansluitend zullen er winnaars- en verliezersronde gespeeld worden. Hoofdprijs is € 250,- voor de winnaar.

Wij van Langenbom DC hopen uiteraard jullie in grote getale te mogen ontmoeten op zaterdag 20 en zondag 21 april in Langenboom.


Roy Leenders winnaar BLCL Ranking 4

Op zondag 27 januari 2019 vond bij Café Zalen D’n Bens de 4de ranking plaats van de BLCL Ranking plaats. Op deze zondag waren 27 personen naar toegekomen. Om iets over 1 begonnen we met de eerste poulewedstrijden op 6 dartbanen.

Nadat alle poulewedstrijden gespeeld waren, konden we aanvangen met de winnaars- en verliezersronde. In de verliezersronde de volgende uitslagen bij de laatste 16:
3-1 Twan Verheijen – Geert van den Berg
3-0 Stephan Verschuren – Wilco Valentijn
3-1 Johnny Dinnissen – Ferdi Knipping
3-0 Peter van Bergen – Frank van Geenen
3-2 Hans Jurgen Otto – Robert Derks
3-0 Robert Kusters – Dylan van Haren
3-1 Mark Schaap – Nick van Lieshout
Mitchel Koster had in deze ronde een bye

In de kwartfinale de volgende uitslagen
3-2 Mitchel Koster – Twan Verheijen
3-2 Johnny Dinnissen – Stephan Verschuren
3-1 Peter van Bergen – Hans Jurgen Otto
3-0 Mark Schaap – Robert Kusters

De halve finales:
3-0 Johnny Dinnissen – Mitchel Kosters
3-1 Peter van Bergen – Mark Schaap

De finale werd dus gespeeld tussen Johnny Dinnissen en Peter van Bergen. Johnny kwam meteen goed uit de startblokken en wist al snel een 3-0 voorsprong te nemen, maar Peter vocht terug en wist zich terug te knokken tot 3-2. Maar het was Johnny die er met de winst vandoor ging en met 4-2 de wedstrijd wist te winnen.

In de winnaarsronde hadden er 4 mensen een bye bij de laatste 16, te weten Roy Leenders, Angelino Kranenburg, Gerwin Leuring en Manfred van Daal. De rest van de uitslagen:
3-1 Bram Junier – Matthijs van Els
3-1 Niels Strijbosch – Pieter van Malsen
3-1 Kevin Martens – Hans Achten
3-2 Brian Bartels – Mark Kosters

Bij de laatste 8 de volgende uitslagen:
3-1 Roy Leenders – Bram Junier
3-0 Angelino Kranenburg – Niels Strijbosch
3-1 Gerwin Leuring – Kevin Martens
3-0 Manfred van Daal – Brian Bartels

In de ene halve finale was het Roy Leenders die met 4-1 van Angelino Kranenburg wist te winnen en in de andere halve finale was het Manfred van Daal die met 4-0 won van Gerwin Leuring.
In de winnaarsronde mochten Roy Leenders en Manfred van Daal uitmaken wie zich winnaar mocht noemen van de dag. Roy begon goed. Hij hield zijn eigen leg en wist ook gelijk de leg van Manfred af te snoepen en de break werd ook gelijk verzilverd en een 3-0 voorsprong nam. In de vierde leg nam Roy wat gas terug en daar profiteerde Manfred gelijk van, maar in de vijfde en zesde leg waren weer voor Roy en wist zodoende de wedstrijd met 5-1 te winnen.

Onze volgende ranking is op zondag 17 januari 2019 bij Café-Zalen ’t Lagerhuis, Beerseweg 9, 5451 NR te Mill. De ranking zal aanvangen om 13:00 uur, zaal open vanaf 12:00 uur. Deze ranking is voor iedereen toegankelijk, inschrijven voor deze toernooien zal uitsluitend plaatsvinden aan de wedstrijdtafel. Voor meer info, standen en het reglement, zie onze rankingpagina.


Matthijs van Els winnaar BLCL Ranking 3

Op zaterdagavond 15 december vond bij  Café Libre de 3de ranking plaats van de BLCL Ranking. Op deze avond waren echter maar 12 deelnemers die met elkaar de strijd aangingen voor de benodigde rankingpunten.

In de verliezersronde waren de volgende uitslagen te bekennen in de kwartfinale
3-0 Robert Derks – Mia van de Laar
3-1 Niels Strijbosch – Mitchel Koster
Johnny Eggenhuizen en Nick van Lieshout hadden een bye.

In de halve finale de volgende uitslagen:
3-0 Johnny Eggenhuizen – Robert Derks
3-1 Nick van Lieshout – Niels Strijbosch

De finale brak Nick gelijk de leg van Johnny, maar Johnny wist gelijk terug te breken en de stand weer gelijk te trekken. In de volgende 2 legs wederom weer een break en de stand was weer gelijk, 2-2. In de vijfde leg weer een break voor Nick en pakte een 3-2 voorsprong. Dit was meteen het breekpunt, want Nick wist daarna zijn eigen leg te behouden en met 4-2 de wedstrijd te winnen.

In de winnaarsronde waren het Bram Junier en Peter Meeuws die beide een bye hadden en zich al in de halve finale stonden. De uitslagen van de kwartfinale wedstrijden:
4-1 Matthijs van Els – Mark Schaap
4-0 Peter van de Laar – Robert Kusters

In de halve finale een echte kraker tussen Bram Junier en Matthijs van Els, welke in het voordeel van Matthijs uiteindelijk met 4-3 wist te winnen. De andere halve finale ging tussen Peter Meeuws en Peter van de Laar, waarin eerstgenoemde uiteindelijk won met 4-0.

De finale tussen Peter Meeuws en Matthijs van Els bleek ook weer van een uitzonderlijk niveau te zijn. Peter brak gelijk de leg van Matthijs voor de 1-0, echter Matthijs brak gelijk terug maar verzilverde ook de break door zijn eigen leg te houden en een 2-1 voorsprong te nemen. Peter gaf echter niet op en trok de stand weer gelijk. In de vijfde leg wist Peter weer de leg van Matthijs te pakken en ook hij verzilverde deze break door zijn eigen leg te behouden en een 4-2 voorsprong te nemen. Matthijs wist echter ook van geen opgeven en pakte in de 7de leg zijn eigen leg en wist ook de leg van Peter te pakken en de stand weer gelijk te trekken, 4-4. In de alles beslissende leg ging het scorend gelijk op, het kwam dus op de dubbel aan wie er zou winnen. Uiteindelijk was het Matthijs die de winst pakte en meteen ook de koppositie in de ranking overnam van Angelino.

Onze volgende ranking is op zondag 27 januari 2019 bij Café D’n Bens, Dominicanenstraat 34, 5453 JN te Langenboom . De ranking zal aanvangen om 13:00 uur, zaal open vanaf 12:00 uur. Deze ranking is voor iedereen toegankelijk, inschrijven voor deze toernooien zal uitsluitend plaatsvinden aan de wedstrijdtafel. Voor meer info, standen en het reglement, zie onze rankingpagina.


Lars Fransen winnaar 2de BLCL Ranking

Afgelopen zondag 9 december vond de 2de ranking plaats van de BLCL Ranking bij Café-Zalen ’t Lagerhuis in Mill. Met 27 deelnemers mochten we rond de klok van 13:00 uur aanvangen met de eerste poulewedstrijden. Hier werd driftig gestreden om een plaats te bemachtigen in de winnaarsronde. Gelukkig voor de afvallers was er ook nog een verliezersronde.

In de verliezersronde waren het Mark Schaap en Klaus Baumert (D) die het in de finale tegen elkaar mochten opnemen. Mark kwam in de finale door bij de laatste 16 te winnen van Mitchel Koster met 3-1, in de kwartfinale wist Mark Niels Strijbosch te verslaan met 3-2. In de halve finale was het Bernd Lechleiter (D) die met 3-1 werd verslagen. Klaus mocht het bij de laatste 16 opnemen tegen Hans Jurgen Otto (D) en wist deze partij met 3-1 te winnen. In de kwartfinale wist Klaus met 3-2 te winnen van Matthijs van Els en in de halve finale was het Robert Kusters die met 3-1 naar huis gestuurd werd.
In de finale begon Klaus gelijk goed met een F141 om zijn eigen leg te behouden. In de daarop volgende legs wist Mark scorend Klaus aardig bij te houden, maar Klaus was ongenaakbaar op de dubbels en met 4-0 was het Klaus die de partij wist te winnen.

In de winnaarsronde waren het Lars Fransen en Peter Makken die mochten strijden om de 1ste plaats. Lars mocht het bij de laatste 16 opnemen tegen Peter van Bergen en met 3-1 wist Lars hier te winnen. In de kwartfinale was het Mark Koster die met dezelfde cijfers het niet wist te redden. De halve finale mocht Lars het opnemen tegen Bram Junier en hier had Lars wat meer moeite mee om te winnen, maar met een 4-3 zege ging hij naar de finale. Peter trof bij de laatste 16 een andere Peter (Peter van de Laar). Met 3-1 wist Peter Makken zich te plaatsen voor de volgende ronde. In deze kwartfinale mocht Peter het opnemen tegen Mathias Sparkuhle (D) en met een krappe 3-2 zege ging Peter naar de halve finale. In de halve finale weer een zware tegenstander, Angelino Kranenburg. Beide spelers waren aan elkaar gewaagd maar met 4-3 ging Peter door naar de finale.
Lars wist in de finale zich naar een ruime 4-0 voorsprong te werken. Peter kwam hierna nog goed terug en wist zich tot 4-1 en 4-2 terug in de wedstrijd te vechten. In 7de leg was het Lars die hier de winst pakte en met 5-2 de partij naar zich toe trok.

Onze volgende ranking is op zaterdag 15 december bij Café Libre, Langenboomseweg 73, 5451 JH te Mill. De ranking zal aanvangen om 19:30, zaal open vanaf 18:30 uur. Deze ranking is voor iedereen toegankelijk, inschrijven voor deze toernooien zal uitsluitend plaatsvinden aan de wedstrijdtafel. Voor meer info, standen en het reglement, zie onze rankingpagina.


Eimardo van Engelen wint 1ste BLCL Ranking

Op zaterdag 24 november vond de eerte ranking plaats van de BLCL Ranking bij Café De Coehoorn in Grave. Met 23 deelnemers begonnen we rond de klok van 20:00 uur met eerst een stemming over het speltype. Zoals al op de flyer was omschreven, zou dit op de eerste ranking bepaald worden. Na de stemming bleek een meerderheid te gaan voor een 501 b.o. 5 in de poule zonder tactics.

Na de stemming konden we dus aanvangen met de eerste poulewedstrijden en daarna met de winnaars- en verliezersronde.

In de verliezersronde waren het Matthijs van Els en Robert Kusters die tegenover elkaar in de finale stonden. Matthijs had  bij de laatste 16 een bye, maar wist in de kwartfinale te winnen van Johnny Eggenhuizen met 3-2. In de halve finale was het Peter van Bergen die met 3-1 werd verslagen. Robert daarentegen moest bij de laatste 16 aantreden tegen Frank van Geenen en wist deze partij te winnen met 3-0, waarna in de kwartfinale nipt gewonnen werd van Tim van Elden met 3-2. In de halve finale was het Geert van den Berg die met 3-1 werd verslagen.
In de finale was het Matthijs die de bovenliggende partij was en dan ook een verdienstelijke 3-0 voorsprong nam. In de 4de leg ging het wat moeizamer met Matthijs om zijn dubbel te vinden en Robert wist hier uiteindelijk van te profiteren en 3-1 te maken. Ook in de leg erop werd er door Matthijs zo links en rechts een dubbeltje gemist en Robert wist hierdoor nog terug te komen tot 3-2, maar in de 6de leg was het toch raak voor Matthijs en de winst ging zodoende met 4-2 naar Matthijs.

In de winnaarsronde waren het Angelino Kranenburg en Eimardo van Engelen die het mochten uitvechten wie er met de winst vandoor ging. Zowel Angelino als Eimardo hadden een bye bij de laatste 16. Angelino mocht daarom in de kwartfinale het opnemen tegen Mathias Sparkuhle (D) en deze partij werd winnend met 3-1 afgesloten. In de halve finale was Mark Koster de tegenstander van Angelino en ook deze werd winnend afgesloten met 4-0. Eimardo trof in de kwartfinale Dave Pannemans en wist deze partij met 3-0 te winnen. In de halve finale mocht Eimardo het opnemen tegen Niels Strijbosch en ook voor Niels was er geen eer te behalen en Eimardo won de partij met 4-0.
In de finale was het Eimardo die de bovenliggende partij. Wat Angelino ook probeerde, de winst ging overtuigend naar Eimardo met 5-0.

Onze volgende ranking is op zondag 9 december bij Café-Zalen ’t Lagerhuis, Beerseweg 9, 5451 NR in Mill. De ranking zal aanvangen om 13:00, zaal open vanaf 12:00 uur. Deze ranking is voor iedereen toegankelijk, inschrijven voor deze toernooien zal uitsluitend plaatsvinden aan de wedstrijdtafel. Voor meer info, standen en het reglement, zie onze rankingpagina.


Start nieuwe ranking

Op zaterdag 24 november aanstaande starten we weer met een nieuwe reeks rankingtoernooien. Ditmaal doen de volgende café’s hier aan mee:
Café D’n Bens te Langenboom
Café ’t Lagerhuis te Mill
Café De Coehoorn te Grave
Café Libre te Mill.

Op zaterdagavond 24 november starten we om 19:30 bij Café De Coehoorn met de eerste ranking. Deze ranking is toegankelijk voor iedereen die mee wil doen. Het inschrijfgeld bedraagt 10,- euro per persoon, waarvoor je 1 consumptiemunt retour krijgt. We starten de ranking met een poulesysteem b.o. 5, echter het speltype zal zijn: 501 – Tactics – 501 – Tactics  – 501, met de Tactics niet zoals gebruikelijk van 20 t/m 10 incl Bull, maar van 20 t/m 15 incl. Bull. Mocht dit systeem op de eerste ranking goed bevallen, dan zal dit speltype doorgezet worden op de andere rankingtoernooien. Voor meer informatie, speeldata en het reglement, verwijzen wij u graag door naar onze rankingpagina.