Open Langenboom 2020

Ook dit jaar zal er weer de Open Langenboomse Dartkampioenschappen gehouden worden. Met op zaterdagavond 11 april zal het koppeltoernooi gehouden worden en op zondag 12 april zal het Singletoernooi gehouden worden. Dit alles vind plaats in onze darttempel Café-Zalen D’n Bens in Langenboom.

 

 

Op zaterdag 11april zal om 20:00 uur aangevangen worden met de poulewedstrijden, waarna aansluitend de winnaars- en verliezersronde zullen plaatsvinden. De zaal is open vanaf 19:00 uur. Inschrijven voor dit toernooi kan via het inschrijfformulier op onze website tot vrijdag 10 april. Daarna kan er alleen nog worden ingeschreven aan de wedstrijdtafel tot 20:00 uur. De kosten voor dit toernooi bedraagt €15,- per koppel. Inschrijfgeld = prijzengeld.

Op zondag 12 april (Eerste Paasdag) zal het singletoernooi gehouden worden. Het toernooi begint om 20:00 uur en de zaal zal open gaan om 19:00 uur. Inschrijven voor dit toernooi kan via het inschrijfformulier op onze website tot zaterdag 11 april. Vanaf zondag 12 april is het alleen mogelijk om in te schrijven aan de wedstrijdtafel tot 20:00. Het toernooi zal dan omstreeks 20:00 uur aanvangen met de poulewedstrijden en aansluitend zullen er winnaars- en verliezersronde gespeeld worden. Hoofdprijs is € 250,- voor de winnaar, bij minimaal 64 deelnemers.


Open Langenboom 2019

Net als voorgaande jaren, zal ook dit jaar op Paaszaterdag het Open Langenboom Koppeltoernooi plaatsvinden en op Eerste Paasdag het Open Langenboom Singletoernooi. Beide toernooien zullen plaatsvinden bij Café-Zalen D’n Bens in Langenboom.

Op zaterdag 20 april zal om 19:30 uur (zaal open vanaf 18:30 uur) aangevangen worden met de poulewedstrijden, waarna aansluitend de winnaars- en verliezersronde zullen plaatsvinden. Inschrijven voor dit toernooi kan via het inschrijfformulier op onze website tot vrijdag 19 april. Daarna kan er alleen nog worden ingeschreven aan de wedstrijdtafel tot 20:00 uur. De kosten voor dit toernooi bedraagt €15,- per koppel. Inschrijfgeld = prijzengeld.

Zondag 21 april (Eerste Paasdag) zal het singletoernooi gehouden worden, nadat iedereen zich voldaan heeft aan de paasbrunch. Het toernooi zal aanvangen om 19:00 uur, zaal open vanaf 18:00 uur. Inschrijven voor dit toernooi kan via het inschrijfformulier op onze website tot zaterdag 20 april. Vanaf zondag 21 april is het alleen mogelijk om in te schrijven aan de wedstrijdtafel tot 19:00. Het toernooi zal dan omstreeks 19:00 uur aanvangen met de poulewedstrijden en aansluitend zullen er winnaars- en verliezersronde gespeeld worden. Hoofdprijs is € 250,- voor de winnaar.

Wij van Langenbom DC hopen uiteraard jullie in grote getale te mogen ontmoeten op zaterdag 20 en zondag 21 april in Langenboom.


Open Langenboomse Dartkampioenschappen 2018

Traditiegetrouw zal ook dit jaar weer de Open Langenboomse Dartkampioenschappen plaatsvinden met op Paaszaterdag 31 maart 2018 het koppeltoernooi en op zondag 1 april (Eerste Paasdag) het Paas-Singletoernooi. Beide toernooien zullen wederom plaatsvinden bij Café Zalen D’n Bens in Langenboom.

Op zaterdagavond 31 maart 2018 zal om 20:00 uur aangevangen worden met het koppeltoernooi. Hierbij wordt er gespeeld in poulesysteem met aansluitend winnaars- en verliezersronde. Via het inschrijfformulier op kan men zich inschrijven tot vrijdag 30 maart, daarna kan uitsluitend nog aan de wedstrijdtafel ingeschreven worden tot 20:00 uur. De kosten voor dit toernooi bedraagt €15,- per koppel en inschrijfgeld = prijzengeld.

Het singletoernooi zal op zondag 1 april (Eerste Paasdag) plaatsvinden en zal beginnen, nadat iedereen zich van hun paasbrunch heeft genoten, om 19:00 uur met een poulesysteem. Aansluitend zullen de winnaars- en verliezersronde gespeeld worden. Inschrijven voor dit toernooi kan via het inschrijfformulier tot zaterdag 31 maart, daarna kan er uitsluitend aan de wedstrijdtafel tot 19:00 uur ingeschreven worden. De kosten voor dit toernooi bedraagt €8,- per persoon. Voor de winnaar zal er een hoofdprijs klaarliggen van €250,-. Vorig jaar ging John van de Weerd er met deze prijs vandoor, wie zal deze keer de hoofdprijs in ontvangst mogen nemen?

Dit alles kunt u meemaken op één of beide toernooien van Langenbom DC. Zie voor meer informatie over onze dartclub kunt u vinden op deze website of op onze facebookpagina.


Jeffrey Kieft wint de 5de BGL+ Ranking

Afgelopen zondag 4 maart 2018 vond de 5de ranking plaats van de BGL+ Ranking. Dit keer waren we te gast bij Café De Coehoorn in Grave. Met een opkomst van 20 deelnemers, konden we aanvangen met de poulewedstrijden.In de poulefase waren toch nog enkele verrassingen te bekennen. Geert van den Berg wist zich dit keer niet te plaatsen voor de winnaarsronde en ook Peter van Bergen kwam niet verder dan een 3de plaats in de poule en mocht het ook proberen in de verliezersronde.

In deze verliezersronde kwamen Geert van den Berg en Klaus Baumert (D) elkaar tegen in de finale. Geert wist de finale te bereiken door bij de laatste 8 te winnen van Mark Schaap met 3-1 en in de halve finale was het Peter van Bergen waar hij met 3-1 van wist te winnen. Klaus kwam in de finale door in de kwartfinale te winnen van Jan Raaijmakers met 3-0 en in de halve finale werd het 3-0 in het voordeel van Klaus, ten koste van Niels Strijbosch.
In de finale mocht Geert de wedstrijd beginnen, echter het was Klaus die door een break op een 1-0 voorsprong kwam. Leg 2 was ook weer een prooi voor Klaus en weer werd Geert gebroken, waardoor er een 3-0 score voor Klaus op het bord stond. Geert wist zich echter nog terug te knokken en er 3-2 van te maken, maar in de 6 leg was het Klaus die er met de winst vandoor ging en met 4-2 de finale wist te winnen.

In de winnaarsronde waren het Rik Hendriks en Jeffrey Kieft die het tegen elkaar mochten opnemen in de finale. Rik  mocht echter eerst in de kwartfinale spelen tegen Bram Junier, het werd hier 3-0 voor Rik. In de halve finale kwam hij John van de Weerd tegen en met een moeizame 4-2 overwinning wist Rik zich te plaatsen voor de finale. Jeffrey daar en tegen mocht in de kwartfinale aantreden tegen Hans Achten en met een 3-0 winst ging Jeffrey door naar de halve finale. Hierin kwam hij tegenover Bernd Lechleiter (D) te staan en ook hier wist Jeffrey geen leg af te staan en met 4-0 de partij te winnen.
Rik en Jeffrey kwamen elkaar in de poulefase al tegen, toen was het Rik die er met de zege vandoor ging. Zou het hem nogmaals lukken? Jeffrey mocht de finale aanvangen en wist gelijk zijn leg te behouden, 1-0. De volgende leg was een break en een 2-0 voorsprong voor Jeffrey, maar Rik brak gelijk terug en bracht de stand op 2-1 in het voordeel van Jeffrey. In de 4de leg was het Rik die scorend de beste was, echter het missen van de beslissende dubbel was een probleem. Jeffrey wist hier van te profiteren en pakte de leg en een 3-1 voorsprong. Dit was ook het breekpunt bij Rik en een 5-1 zege voor Jeffrey was het resultaat en de winst van de 5de BGL+ Ranking.

Onze volgende ranking wordt gehouden op zondag 18 maart 2018 bij Café D’n Bens, Dominicanenstraat 34, Langenboom. Deze ranking is voor iedereen toegankelijk. Inschrijven voor dit rankingtoernooi zal uitsluitend plaatsvinden op de dag zelf aan de wedstrijdtafel en dat kan tot 13:00 uur. Het toernooi zal omstreeks 13:00 uur aanvangen. Voor meer informatie, stand en het reglement kunt u terecht op onze rankingpagina.


Angelino Kranenburg wint 3de BGL+ Ranking, Rik Hendriks runner-up.

Op zondag 28 januari 2018 vond bij Café-Zalen ’t Lagerhuis de 3de BGL+ Ranking plaats. Met 25 deelnemers begonnen we omstreeks de klok van 13:00 uur aan de poulefase. Nadat alle poulewedstrijden gespeeld waren, konden we aanvangen met de winnaars- en verliezersronde.In de verliezersronde werden al enig partij met de beslissende leg afgesloten. De uitslagen:
3-0 Mark Schaap – Ferdi Knipping
3-2 Roel Hermsen – Sander Schaap
3-2 Steve van Haren – Stephan Weren
3-1 Rudy van Lanen – Rick van Dijk
3-0 Niels Strijbosch – Robert Derks

In de kwartfinale onze enigste vrouwelijke deelneemster van deze dag. Helaas was dit ook gelijk haar eindstation, maar wist nog wel een leg te winnen.
3-1 Mark Schaap – Laura Polman
3-1 Roel Hermsen – Steve van Haren
3-2 Rudy van Lanen – Matthijs van Els
3-1 Niels Strijbosch – Dave Pannemans

In de eerste halve finale waren het Mark Schaap en Roel Hermsen die streden voor een finaleplaats. Helaas voor Roel was hier de koek op en verloor de partij met 3-0 van Mark. In de andere halve finale gingen Rudy van Lanen en Niels Strijbosch het uitmaken wie er naar de finale gingen en dat het een strijd was blijkt wel uit de uitslag. Er moest zelfs een beslissende 5de leg gespeeld worden om te bepalen wie er doorging naar de finale. Uiteindelijk was het Rudy die met 3-2 deze strijd won.

In de finale Mark Schaap tegen Rudy van Lanen. Scorend waren beide heren aan elkaar gewaagd, maar het was Rudy die net iets scherper op de dubbels was als Mark. De winst ging dan ook met 4-1 naar Rudy.

In de winnaarsronde mochten bij de laatste 16 gelijk een aantal spelers aan de bak. Geert van den Berg kreeg Nick van Lieshout tegen en moest alle zeilen bij zetten om de winst naar zich toe te halen. Ook Angelino Kranenburg moest tegen Bram Junier eraan geloven. Ook de wedstrijd Roland Janssen tegen Robert Kusters werd op de dubbel beslist, want scorend deden ze niet voor elkaar onder. Maar ook de finale van de vorige ranking, nu bij de laatste 16, Rik Hendriks tegen Hans Achten werd in de 5de leg pas beslist.
3-1 Geert van den Berg – Nick van Lieshout
3-2 Angelino Kranenburg – Bram Junier
3-2 Rik Hendriks – Hans Achten
3-2 Roland Janssen – Robert Kusters

In de kwartfinale ook weer een spannende partij voor Geert van den Berg tegen Bernd Lechleiter (D). Geert moest weer alles op alles zetten voor de winst, zelfs het overleven van enkele matchdarts.
3-2 Geert van den Berg – Bernd Lechleiter (D)
3-0 Angelino Kranenburg – Peter van Bergen
3-0 Rik Hendriks – Joey van Laere
3-1 Klaus Baumert (D) – Roland Janssen

De eerste halve finale ging tussen Angelino Kranenburg en Geert van den Berg. Beide heren waren scorend aan elkaar gewaagd, echter met 4-2 winst ging Angelino naar de finale. De andere halve finale ging tussen Rudy van Lanen en Rik Hendriks. In deze halve eindstrijd moest er een 7de en beslissende leg gespeeld worden wie er naar de finale mocht gaan.  Rik was uiteindelijk die de winnende dubbel gooide en met 4-3 naar de finale ging.

De finale tussen Angelino Kranenburg en Rik Hendriks leek een walk in the park voor Rik. Met een 4-1 voorsprong voor Rik leek er niks aan de hand, echter Angelino kwam daarna sterk terug en wist met 5-4 alsnog de finale te winnen van Rik.

Onze volgende ranking wordt gehouden op zondag 23 februari bij Café Zalen D’n Bens, Dominicanenstraat 34 te Langenboom. Deze ranking is voor iedereen toegankelijk. Inschrijven voor dit rankingtoernooi zal uitsluitend plaatsvinden op de dag zelf aan de wedstrijdtafel en dat kan tot 13:00 uur. Het toernooi zal omstreeks 13:00 uur aanvangen. Voor meer informatie, stand en het reglement kunt u terecht op onze rankingpagina.


NIEUW: BGL+ Ranking gaat binnenkort van start

Aanstaande zondag 3 december starten wij (Café D’n Bens, Dart Sport Club Goch (D), Café Libre, Café De Coehoorn en Café-Zalen ’t Lagerhuis) met een nieuwe reeks van de BGL+ Ranking. Ja, je ziet het goed. Er zijn 2 locaties meer bereid gevonden om de ranking te houden. Alle rankings zullen starten om 13:00 met poulewedstrijden en aansluitend de winnaars- en verliezersronde.

Inschrijven voor deze rankings zal uitsluitend geschieden aan de wedstrijdtafel op de rankingdag zelf. Inschrijven kost € 7,- per persoon, waarvan € 4,- in de pot gaat naar het eindtoernooi. De datum en de plaats van het eindtoernooi zal in de loop van de ranking bekend gemaakt worden. Voor alle reglementen en toernooidata, zie onze rankingpagina.


Eimardo van Engelen wint zomerdarttoernooi

Afgelopen zondag 20 augustus organiseerde Langenbom DC voor de 2de keer het zomer darttoernooi. Met een opkomst van 45 deelnemers mocht het een mooie middag worden bij Café D’n Bens. Er waren zelfs mensen vanuit Sliedrecht helemaal naar Langenboom gekomen voor dit toernooi.

Omstreeks de klok van 13:00 uur begonnen we aan de poulefase met 1 poule van 5 en 10 poules van 4. Met een best of 3 in de poulefase, liep het toernooi mooi door. Aansluitend aan de poulefase werd er gestart aan de winnaars- en verliezersronde.

Verliezersronde laatste 32:
2-0 Robert Kusters – Alina Mijnster
2-0 Danny Mijnster – Mark Schaap
2-0 Davy Verstraten – Ronald Verhoeven
2-0 Frenky Heurkens – Robert Derks
2-1 Mark Kosters – Mark van Dinther
2-1 Dave Pannemans – Frank van Genen
2-0 Ferdi Knipping – Jordi van Orsouw

Verliezersronde laatste 16
2-1 Luc Wright – Robert Kusters
2-0 Geert Hendriks – Samantha Houlbroek
2-0 Danny Mijnster – Henk Verweij-Overvliet
2-0 Angelino Kranenburg – Davy Verstraten
2-0 Tonny van Binsbergen – Frenky Heurkens
2-0 Kevin Martens – Mark Kosters
2-0 Dave Pannemans – Twan Verheijen
2-0 Jurgen Rutten – Ferdi Knipping

Verliezersronde kwartfinale
2-0 Luc Wright – Geert Hendriks
2-0 Danny Mijnster – Angelino Kranenburg
2-1 Tonnie van Binsbergen – Kevin Martens
2-0 Jurgen Rutten – Dave Pannemans

Verliezersronde halve finale
3-1 Danny Mijnster – Luc Wright
3-1 Tonnie van Binsbergen – Jurgen Rutten

In de finale kwam Tonnie al snel op een 2-0 voorsprong, waarna de wedstrijd alsnog gelijk op ging. Echter het was Tonnie die hier de winst pakte.

4-2 Tonnie van Binsbergen – Danny Mijnster

In de winnaarsronde geen echte verrassingen, al waren er toch nog spannende potjes bij die met een beslissende 5de leg werden afgesloten.

Winnaarsronde laatste 32
3-1 Marcel Kouwenberg – Mitchel Koster
3-2 Marcel Muijtjens – Wilke van Engelen
3-0 Gerwin Spanjers – Hans Achten
3-2 Emil Lamers – Danny Verhoeven
3-0 Mathijs van Els – Dylan Kappel
3-2 Frank van Berkel – Leo Bakker

Winnaarsronde laatste 16
3-2 Marcel Kouwenberg – Geert van den Berg
3-1 Eimardo van Engelen – Klaus Baumert
3-1 Marcel Muijtjens – Johnny Dinnissen
3-0 Gerwin Spanjers – Niels Strijbosch
3-0 Emil Lamers – Luuk Smeets
3-0 Mathijs van Els – Bart Ugen
3-1 Braulio Roncero – Bram Junier
3-0 Peter van Bergen – Frank van Berkel

Winnaarsronde kwartfinale
3-0 Eimardo van Engelen – Marcel Kouwenberg
3-0 Gerwin Spanjers – Marcel Muijtjens
3-0 Emil Lamers – Mathijs van Els
3-1 Braulio Roncero – Peter van Bergen

Winnaarsronde halve finale
4-1 Eimardo van Engelen – Gerwin Spanjers
4-2 Braulio Roncero – Emil Lamers

In de finale waren beide heren aan elkaar gewaagd. Maar waar Braulio in zijn voorgaande partijen de dubbel vrijwel makkelijk wist te raken, was het in de finale iedere keer net niet. Eimardo profiteerde hiervan en wist zodoende de finale te winnen.

5-1 Eimardo van Engelen – Braulio Roncero

Even nog wat cijfers voor de statistieken:
180 scores
3x Braulio Roncero
2x Marcel Muijtjens
Klaus Baumert, Dave Pannemans, Geert van den Berg, Geert Hendriks, Bart Ugen, Frank van Berkel, Davy Verstraten, Gerwin Spanjers, Danny Mijnster en Eimardo van Engelen gooide allemaal 1x de maximale score

Hoogste finish
120 Johnny Dinnissen
112 Kevin Martens
107 Robert Kusters
102 Peter van Bergen en Angelino Kranenburg
100 Jurgen Rutten


Zomer darttoernooi zondag 20 augustus

Op zondag 20 augustus 2017 organiseren wij een zomer darttoernooi. Deze zal gehouden worden bij Café-Zalen D’n Bens in Langenboom. Inschrijven kan tot 13:00 uur aan de wedstrijdtafel en de inschrijving kost € 8,- per persoon. Het inschrijfgeld zal tevens uitgekeerd worden als prijzengeld. Het toernooi zal aanvangen omstreeks 13:00 uur.


Danny van Klompenburg & Ricardo Lieftink winnen Open Tactics 2017

Afgelopen zondag 25 juni 2017 vond er voor de 2de maal bij Café Zalen D’n Bens in Langenboom het Open Tactics Koppeltoernooi plaats. 14 koppels hadden zich deze middag gemeld, waaronder ook titelverdediger Bjorn Fransen. Echter deze keer koppelde hij samen met zijn broertje Lars Fransen.

Nadat alle poulewedstrijden gespeeld waren, konden we aanvangen met de winnaars- en verliezersronde. In de verliezersronde belandde verrassend Braulio Roncero & Frank van Berkel. Hun moesten het opnemen tegen Kelly van Stiphout & Danny Numeijer en wisten deze met 2-0 te winnen. Jacqueline Janssen & Ria Niemeijer wisten het nog spannend te maken door nipt met 2-1 te winnen van Ferdi Knipping & Peter van de Laar.
2-1 Jacqueline Janssen & Ria Niemeijer – Ferdi Knipping & Peter van de Laar
2-0 Niels Strijbosch & Rik Hendriks – Eddie Strijbosch & Twan Strijbosch
2-1 Kaylee de Priester & Tino Brands – Peter van Bergen & Mark Schaap
2-0 Braulio Roncero & Frank van Berkel – Kelly van Stiphout & Danny Numeijer

In de halve finales waren het koppel Jacqueline & Ria en Niels & Rik erg aan elkaar gewaagd. De beslissende derde leg moest er aan te pas komen om te bepalen wie er naar de finale mocht gaan. Uiteindelijk waren het Jacqueline & Ria die naar de finale mochten. In de andere eindstrijd waren het Braulio & Frank die met 2-0 wisten te winnen van Kaylee & Tino.
De finale tussen Niels & Rik en Braulio & Frank was er een die gelijk tegen elkaar opging. Niels & Rik wisten gelijk de eerste leg te pakken door middel van een break. Echter Braulio & Frank braken gelijk terug waardoor de stand weer gelijk stond. Ook de daarna ging het nog gelijk met elkaar op en een beslissende leg moest er gespeeld worden om een winnaar te krijgen. Ook hier ging het gelijk op echter waren het Braulio & Frank die toch aan het langste eind trokken en de finale met 3-2 wisten te winnen.

In de winnaarsronde waren het Bjorn Fransen & Lars Fransen die het in de finale mochten opnemen tegen Danny van Klompenburg & Ricardo Lieftink. Bjorn & Lars kwamen in de finale door bij de laatste 8 te winnen van Twan Baltissen & Kyan Proksch met 2-0. In de halve finale waren het Kevin Martens & Brian Bartels die hier met 2-0 hun meerdere moesten erkennen aan Bjorn & Lars. Danny & Ricardo hadden daar en tegen een bye in de kwartfinale en mochten in de halve finale aantreden tegen Geert van den Berg & Geert Hendriks. Danny & Ricardo kwamen in de eerste leg op een ruime voorsprong, maar door goed spel kwamen Geert & Geert nog terug in de wedstrijd. Echter het waren Danny & Ricardo die de leg pakte. In de volgende leg begonnen Geert & Geert goed, maar helaas mocht dat niet baten tegen Danny & Ricardo want ze wisten deze wedstrijd met 2-0 te winnen.
In de finale kwamen Danny & Ricardo al snel op een 2-0 voorsprong, echter Bjorn & Lars kwamen daar nog terug in de wedstrijd door de 2-1 te maken. In de volgende leg ging dit gelijk op, maar de leg en daardoor ook de winst gingen naar Danny & Ricardo.


Gesloten Langenboms Jeugdtoernooi + Ouder-Kind toernooi

Op zaterdag 10 juni organiseerd Langenbom DC voor de jeugd uit Langenboom voor de eerste keer een Gesloten Langenboms Jeugdtoernooi. 

Aan dit toernooi is deelname alleen mogelijk als je uit Langenboom komt en niet ouder bent als 17 jaar. Het toernooi wordt gehouden bij Café D’n Bens en de zaal zal open zijn vanaf 12:00 uur. Het toernooi zelf zal om 13:00 beginnen. Wil je meedoen? Meld je dan aan via deze website. Dit kan tot vrijdag 9 juni. Meedoen is gratis

Aansluitend aan dit toernooi zal ook het Ouder-Kind toernooi plaatsvinden. Dit toernooi zal omstreeks 19:00 uur starten, afhankelijk van hoe het jeugdtoernooi zal verlopen. Aan dit toernooi kunnen een ouder samen met hun zoon/dochter meedoen aan dit toernooi. Ook voor dit toernooi geldt, meedoen is gratis.