Eimardo van Engelen winnaar Open Langenboom 2016, Lars Fransen runner-up

image_pdfimage_print

IMG_0103 - kopieOp maandag 28 maart 2016 vond de 12de keer het Open Langenboomse Dartkampioenschappen plaats bij Café Zalen D’n Bens in Langenboom. Met een bezetting van 61 personen was deze minder als voorgaande jaren, maar viel absoluut niet tegen. De kwaliteit van de aanwezige darters liet vermoeden dat er nogal wat mooie partijen gespeeld zouden gaan worden.

Nadat alle poulewedstrijden gespeeld waren, gingen er 30 personen door naar de winnaarsronde en 31 personen gingen het proberen in de verliezersronde. In de eerste halve finale in deze verliezersronde waren het local hero Peter van Bergen die het mocht opnemen tegen Michael Lindenberg uit Barneveld. In deze halve finale was Peter met 3-1 te sterk voor Michael. In de andere halve finale was het een andere Langenbomer Marc de Klein die het hier opnam tegenover Misak Hovakimian. In deze halve finale ging het mooi tegen elkaar op, echter het was Marc die de beslissende dubbel gooide en de wedstrijd met 3-2 wist te winnen.
In de finale, welke gespeeld werd op een heus podium, van deze Open Langenboom verschenen dus 2 Langenbomers aan de oche. In deze finale nam Peter brutaal een 2-0 voorsprong, echter Marc kwam daarna nog sterk terug tot 2-2. Echter het was Peter die daarna sterk terug kwam en de finale met 4-2 wist te winnen van Marc.

In de winnaarsronde werden allebei de halve finales gespeeld op het podium. De eerste halve finale ging tussen Marco Smit uit Rotterdam en Eimardo van Engelen uit Oss. De partij ging qua scores mooi gelijk op, echter bij Eimardo vielen de dubbels er net iets beter in als bij Marco. Dit resulteerde in een 4-0 overwinning voor Eimardo. In de andere halve finale waren het André Steenbakkers uit Boekel en Lars Fransen uit Berghem. In deze halve finale was het Lars die hier op een 2-0 voorsprong wist te komen, maar André kwam hierna sterk terug en bracht de stand terug tot 2-2. Lars wist echter steeds beter te spelen en zodoende met 4-2 te winnen van André.
In de finale waren zowel Lars als Eimardo aan elkaar gewaagd. Lars kwam al snel op een 2-0 voorsprong, echter hierna begon Eimardo ook warm te draaien. Eimardo bracht de stand dan ook terug tot 2-2 en daarna ging het gelijk op tot 3-3. Eimardo wist hierna de winst naar zich toe te trekken en de finale met 5-3 te winnen.

De organisatie van het Open Langenboom kan hierdoor weer terugkijken op een geslaagd evenement. Wilt u alle uitslagen terugkijken, klik dan op deze pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.