Manfred van Daal wint de 7de BGL Ranking, John van de Weerd runner-up

image_pdfimage_print

Afgelopen zondag 3 april vond de 7de ranking plaats van de BGL Ranking, welke plaatsvond bij Café Libre in Mill. Voor deze ranking waren 25 deelnemers op af gekomen die streden om een plaats op de eindranking.

Nadat de poules gespeeld waren, gingen er 12 deelnemers naar de winnaarsronde en 13 naar de verliezersronde. In deze verliezersronde waren het Hans Achten en Roel Hermsen die het in de finale tegen elkaar mochten opnemen. Roel die wist deze finale te bereiken door bij de laatste 16 te winnen van Stephan Verschuren met 3-0, waarna werd gewonnen in de kwartfinale met 3-1 van Peter van de Laar. In de halve finale was het Wouter van Rossum die Roel mocht proberen te stoppen, wat hem bijna lukte. Echter het was Roel die hier ontsnapte en met een 3-2 winst naar de finale ging. Hans daar en tegen had bij de laatste 16 een bye, maar mocht bij de laatste 8 aantreden tegen Robert Derks en won deze partij met 3-0. In de halve finale mocht Hans aantreden tegen Max van Dijk, welke een ronde eerder Geert van den Berg uitschakelde, en ook deze partij van Hans werd met 3-0 gewonnen van Max.
In de finale was het Hans die de eerste leg pakte die Roel was begonnen, waarna ook de 2de leg een prooi voor Hans werd. De 3de leg ging naar Roel, waarna ook Hans zijn leg wist te houden en 3-1 voorkwam. In de 5de leg mocht Roel aanvangen, echter het was Hans die hier de winst pakte en zodoende ook de finale wist te winnen met 4-1.

In de winnaarsronde mochten John van de Weerd en Manfred van Daal weer treffen in de finale, net als in de 6de ranking. Zowel John als Manfred hadden bij de laatste 16 een bye, maar in de kwartfinale mocht John aantreden tegen Raymond Schakenraad en wist deze partij te winnen met 3-0. Manfred trof in de kwartfinale Jaimy van de Weerd en wist deze te winnen met 3-0. In de halve finale mocht John het opnemen tegen Detlef Neu, echter helaas voor Detlef wist John hier te winnen met 4-1. Manfred trof in de halve finale een goed spelende Carsten Radermacher, welke op een 3-1 voorsprong kwam en wedstrijdpijlen had om de partij te beslissen. Helaas voor Carsten was het toch Manfred die hier aan het langste eind trok en de partij met 4-3 wist te winnen.
In de finale van deze winnaarsronde ging het mooi gelijk met elkaar op en wisten beide spelers zijn eigen legs te behouden, wat resulteerde in een 3-2 voorsprong voor Manfred. De 6de leg was de eerste break in de partij en deze ging naar Manfred en nam een 4-2 voorsprong. John brak daarna nog terug en bracht de stand terug tot 4-3. De 8ste leg was weer een prooi voor Manfred en resulteerde in een winst van 5-3 op John en de winst van deze 7de ranking.

Onze volgende ranking, die overigens voor iedereen toegankelijk is, is op zondag 24 april 2015 en wordt gehouden bij Café D’n Bens in Langenboom. Deze ranking zal aanvangen om 13:00 uur, inschrijven kan tot 13:00 uur. Voor meer informatie en het reglement van deze ranking, kan men vinden op onze rankingpagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.