John van de Weerd wint de eindranking, Hans Eis wint de verliezersronde

Afgelopen zondag 5 juni vond de eindranking plaats van de BGL Ranking. Met 24 geplaatste spelers mochten we beginnen aan de poulewedstrijden. De eerste 6 personen van de ranglijst waren als geplaatste personen als groepshoofd ingedeeld en de overige werd per loting verdeeld over de poules.

Nadat de poulewedstrijden gespeeld waren, gingen we van start in de winnaars- en verliezersronde. Van de 6 geplaatste spelers waren het alleen Hans Achten (5de geplaatst) en Robert Kusters (6de geplaatst) die de winnaarsronde niet haalde en in de verliezersronde mochten aanvangen. Helaas strandde beide spelers in de halve finale, Hans Achten verloor hier van Hans Eis (D) met 3-0 en Germann Niedenzu (D) versloeg Robert Kusters met 3-2. In de finale mocht Germann aanvangen echter het was Hans die de leg van Germann afpakte en een 1-0 voorsprong wist te nemen. Gemann wist hierna de leg van Hans te breken en de stand gelijk te trekken, 1-1. In de daarop volgende legs was het Hans die er een tandje bij wist te zetten en de leg van Germann weer wist te breken en daarna ook zijn eigen leg wist te winnen en zodoende een 3-1 voorsprong nam. Deze voorsprong zou Hans ook niet meer afgeven want ook de volgende leg was een prooi voor Hans en wist de finale met 4-1 te winnen van Germann.

In de winnaarsronde waren het John van de Weerd en Manfred van Daal die in de finale wederom eens een keer de degens met elkaar kruiste, zoals ze al een paar keer eerder deden in de rankings. John wist deze finale te bereiken door in de kwartfinale met 3-2 te winnen van Detlef Neu en in een spannende halve finale was het George Grebe die het John nog lastig wist te maken, echter in de beslissende leg zijn meerdere moest erkennen aan John, 4-3. Manfred mocht het in de kwartfinale opnemen tegen Jaimy van de Weerd, welke met 3-0 werd gewonnen. In de halve finale was het Carsten Radermacher die hier op een 3-1 voorsprong kwam, echter daarna faalde op de dubbels wat Manfred niet deed. Manfred wist dan ook deze achterstand om te buigen naar een 4-3 winst.
In de finale was het een zeer sterk spelende John van de Weerd die de boventoon voerde in deze finale. Manfred bleek niet bij machte om John het hier moeilijk te maken. John gooide in de 2de leg ook nog een F116 om de leg van Manfred te breken. Daarna kwam John ook niet meer in gevaar en met een 5-0 zege wist John de finale te winnen.

De organisatie van de BGL Ranking mag weer terugkijken op een geslaagd rankingseizoen. Met een gemiddelde opkomst van 26 deelnemers per ranking mochten we zeker niet klagen en kijken alweer uit naar het volgende BGL Ranking seizoen. Houd dus onze website en Facebookpagina in de gaten voor de data.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *