Eimardo van Engelen & Michael Verhofstad winnen Open Langenboom Koppels 2016

image_pdfimage_print

Afgelopen zaterdag 2 juli organiseerde Langenbom DC het Open Langenboom Koppels 2016. Op deze zaterdagavond waren 16 koppels op af gekomen om te strijden om de titel en de prijzen. Nadat de loting verricht was er 1 poule des doods, waarin de koppels John van de Weerd & Geert van den Berg, Eimardo van Engelen & Michael Verhofstad en Carsten Radermacher & Kyan Proksch en als 4de koppel Koen Peter & Max van de Veer.

In de winnaarsronde ging de finale tussen Eimardo van Engelen & Michael Verhofstad en Carsten Radermacher & Kyan Proksch. Beide troffen elkaar ook al in de poulefase. Na de poulefase kwamen Eimardo & Michael in de kwartfinale Ruben Relou & Rick van Dijk tegen en waarvan met 3-0 werd gewonnen. In de halve finale mochten ze het opnemen tegen Tonny Veenhof & Jarno Heijkoop en ook deze partij werd met winst afgesloten met 4-1.  Carsten & Kyan mochten het in de kwartfinale opnemen tegen Geert Hendriks & Robert Kusters en werd met 3-0 gewonnen. De halve finale mochten Dave Pannemans & Jurgen Rutten deze Duitsers het moeilijk maken, echter het waren de Duitsers die hier nipt de winst pakte (4-3).
De finale tussen Carsten & Kyan en Eimardo & Michael ging in het begin gelijk tegen elkaar op. De eerste 4 legs wisten beide partijen hun eigen legs te houden, 2-2. In de 5de leg waren het Eimardo & Michael die de eerste breek plaatste van de wedstrijd en een 2-3 voorsprong namen. Ze verzilverde de break ook door hun eigen leg te behouden en wel met een 19 darter. De 7de leg was weer een close call voor beide partijen. Zowel Carsten & Kyan als Eimardo & Michael miste hier de nodige dubbels. Voor Carsten & Kyan betekende het in leven houden van de wedstrijd, maar voor Eimardo & Michael betekende het de winst. Toch waren het Eimardo & Michael die de zenuwen in bedwang wisten te houden en de wedstrijd dus wonnen met 5-2. Nadat Eimardo ook het singeltoernooi, pakt hij nu dus de dubbel (Open Singel en Open Koppel).

Ook in de finale van de verliezersronde waren het 2 poulegenoten die het tegen elkaar opnamen in de finale. Hierin stonden Geert van den Berg & John van de Weerd in de finale en mochten het opnemen tegen Koen Peters & Max van de Veer. Ook deze heren kwamen voort uit de poule des doods. Geert & John hadden het in de kwartfinale tegen Stijn Nooijen & Jorn Kremers het niet moeilijk, echter Stijn & Jorn toch redelijk partij boden. De winst was dan ook voor Geert & John. In de halve finale waren het Marco Theunissen & Toon van der Vloet die het onderspit delfde in deze wedstrijd en verloren met 3-0 van Geert & John. Koen & Max daar en tegen mochten het in de kwartfinale het opnemen tegen Mark Schaap & Dennis Hagens. Mark & Dennis wisten nog wel een leg te pakken, maar de winst was met 3-1 toch voor Koen & Max. In de halve eindstrijd mochten Koen & Max het opnemen tegen Vincent Pater & Frank van Geenen. Met een 3-0 winst voor Koen & Max wisten deze heren de finale te bereiken.
In de finale waren Geert & John veruit het sterkste koppel. Wat Koen & Max ook probeerde, ze hadden geen antwoord op de zeer sterk gooiende Geert & John. Geert & John wonnen deze finale dan ook met 5-0 en hadden vanaf de kwartfinale ook geen leg verloren.

Ook hadden we nog een dames koppel wat zich had ingeschreven. Mendy Verhofstad & Wilke van Engelen werden 2de in hun poule achter Dave Pannemans & Jurgen Rutten. Dit hield in dat ze in de kwartfinale van de winnaarsronde mochten instromen. Helaas bleek dit voor de dames ook het eindpunt te zijn, want hier verloren ze de strijd met Tonny Veenhof & Jarno Heijkoop met 3-0.

Ondanks de wat mindere opkomst was het er zeker niet minder gezellig om. Met trots mogen wij dan ook terugkijken op een geslaagd koppeltoernooi.  Ons volgende toernooi staat ook weer gepland. Op zaterdag 30 juli organiseren we het Open Koppeltoernooi TacTics. Inschrijven hiervoor kan via ons inschrijfformulier op deze website of aan de wedstrijdtafel tot 19:00 uur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.