Klaus Baumert wint eerste BGL Ranking, John van de Weerd runner-up

image_pdfimage_print

Zondag 23 oktober vond de eerste ranking plaats van de BGL Ranking van het seizoen 2016-2017. Op deze zondagmiddag waren maar liefst 24 darters op afgekomen, wat inhield dat we mooi 6 poules van 4 personen konden maken.

Nadat alle poulewedstrijden gespeeld waren, konden we aanvangen met de winnaars- en verliezersronde. In de verliezersronde waren enkele verrassingen te vinden, zoals Manfred van Daal en Geert van den Berg. Deze 2 heren mochten in de finale uitmaken wie van hen de best of the rest zou zijn. Geert wist de finale te bereiken door in de kwartfinale te winnen van Ruben Relou met 3-0 en in de halve finale wist Geert te winnen van Ferdi Knipping met 3-0. Manfred mocht eerst nog een wedstrijd spelen bij de laatste 16 tegen Jasmin Janssen (D) welke met 3-0 werd gewonnen. Daarna in de kwartfinale was het Carsten Radermacher (D) die met 3-1 werd verslagen. In de halve finale mocht Manfred het opnemen tegen Mark Schaap en wist deze partij te winnen met 3-0.
In de finale was het Manfred die hier de betere van het spel had en de finale wist te winnen met 4-0.

In de winnaarsronde waren het Klaus Baumert (D) en John van de Weerd die het tegen elkaar mochten opnemen in de finale. Klaus wist de finale te bereiken door bij de laatste 16 te winnen van Jaimy van de Weerd met 3-0. Daarna in de kwartfinale was het Rudy van Lanen die het onderspit moest delven en met 3-1 verloor van Klaus. In de halve finale was het een goed spelende Tobias Limbach (D) die het Klaus nog best lastig maakte en zelfs 1 dubbel miste op een F106 om de partij te winnen. Klaus wist uiteindelijk de partij te winnen met 4-3. John daar en tegen mocht bij de laatste 16 tegen Peter van Bergen spelen en won deze partij met 3-1. In de kwartfinale was het Christian Hanssen (D) die het met 3-0 aflegde tegen John. In de halve finale was Bernd Lechleiter (D) zijn volgende opponent en deze maakte het John nog lastig, maar het was John die hier aan het langste eind trok en met 4-3 de partij won.
In de finale was het Klaus die erg sterk stond te spelen en John geen moment in zijn spel liet komen. Met enkele snelle legs was het Klaus die met 5-0 wist te winnen van John.

Onze volgende ranking, die overigens voor iedereen toegankelijk is, is op zondag 27 november 2016 bij Café Libre in Mill. Deze ranking zal aanvangen om 13:00 uur, inschrijven kan tot 13:00 uur. Voor meer informatie en het reglement van deze ranking, is te vinden op onze rankingpagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.