Manfred van Daal wint de 5de BGL Ranking, Christian Hansen de verliezersronde

image_pdfimage_print

Op zondag 12 februari vond de 5de ranking plaats van de BGL Ranking, waarbij maar liefst 37 deelnemers aan deelnamen. Rond de klok van 13:00 starten we met de poulewedstrijden, waabij de deelnemers verdeeld waren over 9 poules. Nadat alle wedstrijden uit de poules gespeeld waren, werden de beste 2 van iedere poule ingedeeld in de winnaarsronde, de overige mochten het proberen in de verliezersronde.

In deze verliezersronde waren het Christian Hansen en Stephan Verschuren die het in de finale tegen elkaar opnamen. Christian wist de finale te behalen door bij de laatste 16 te winnen van Piet Meulenpas met 3-0, waarna in de kwartfinale Wouter van Rossum met dezelfde cijfers werd verslagen. In de halve finale was het Max van Dijk die nog een leg wist te winnen van Christian, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in Christian en verloor de partij met 3-1. Stephan wist bij de laatste 16 te winnen van Mark Schaap met 3-1, bij de laatste 8 won Stephan van Ferdi Knipping met dezelfde cijfers. In de halve finale was het Rick van Dijk die het Stephan nog moeilijk maakte, maar uiteindelijk was het Stephan die de winnende dubbel erin prikte.
In de finale was het Christian die de wedstrijd in handen had en gaf dit niet meer uit handen. Christian won de finale uiteindelijk met 4-0.

In de winnaarsronde waren het Manfred van Daal en Klaus Baumert welke elkaar tegen kwamen in de finale. Klaus had bij de laatste 16 nog een behoorlijke kluif aan Detlef Neu, wat resulteerde in een 3-2 winst voor Klaus. Daarna was het Hans Achten die met 3-1 werd verslagen, waardoor er in de halve finale een wedstrijd tegen Ruben Relou welke met 4-1 werd gewonnen. Manfred van Daal daar en tegen mocht bij de laatste 16 het opnemen tegen Jaimy van de Weerd en versloeg hem met 3-0. In de kwartfinale mocht Manfred het opnemen tegen John van de Weerd en won deze partij met 3-1. In de halve finale mocht Rik Hendriks proberen om Manfred te stoppen, maar helaas moest ook hij het onderspit delven en verloor met 4-1.
In de finale was het Manfred die de boventoon voerde, waarbij Klaus nog wel een leg kon pakken maar helaas met 5-1 de finale verloor van Manfred van Daal.

Helaas mochten we het op deze dag ook betreuren dat er mensen zijn die, na hun verliespartij, niet de sportieve plicht op zich namen om de daarop volgende partij te schrijven. Deze mensen hebben dan ook, conform het reglement, geen punten gekregen voor deze ranking.

Ondanks dit kunnen we weer terugkijken op een geslaagd toernooi. De volgende ranking zal gehouden worden op zondag 19 maart in Goch (D) bij Darts Sport Club Goch. Deze ranking is ook voor iedereen toegankelijk. Inschrijven kan uitsluitend aan de wedstrijdtafel tot 13:00 uur, waarna het toernooi zal starten rond de klok van 13:00 uur. Wilt u meer informatie over deze ranking, kijk dan op onze rankingpagina.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.