Ronnie van Binsbergen wint BGL Ranking 8

image_pdfimage_print

Afgelopen zondag 30 april waren 16 darters gekomen naar Café-Zalen Libre in Mill voor de voorlaatste BGL Ranking van dit seizoen. Met 4 poules van 4 personen werd er aangevangen met het toernooi, waarna aansluitend de winnaars- en verliezersronde gespeeld werden.

In de verliezersronde waren bij de laatste 16 niet echt spannende wedstrijden te bekennen. Bijna alle 4 de wedstrijden werden met 3-0 gewonnen. Alleen Mia van de Laar wist een leg af te snoepen van Ferdi Knipping.
3-0 Christian Hanssen – Germann Niedenzu
3-0 Robert Kusters – Robert Derks
3-0 Nick van Lieshout – Laura Polman
3-1 Ferdi Knipping – Mia van der Laar

In de eerste halve finale waren het Christian Hanssen en Robert Kusters die strijden om een plaats in de finale. Christian was hierin de betere darter en won deze partij met 3-1.
In de andere halve finale waren het Nick van Lieshout en Ferdi Knipping die onderling mochten uitmaken voor een plaats in de finale. Hierin was Nick die deze plaats in de finale wist te veroveren met een 3-2 overwinning.

In de finale van de verliezersronde was het Christian die hier de boventoon voerde.  Uiteindelijk was het ook Christian die de partij met 4-1 wist te winnen.

In de winnaarsronde waren hier wel enkele spannende potjes te bekennen in de kwartfinale. Ronnie van Binsbergen had nog een zware kluif aan Detlef Neu, maar wist toch nipt te winnen. Ook Niels weerde zich goed in deze kwartfinale maar moest het toch afleggen tegen Tonnie van Binsbergen.
3-0 Geert van den Berg – Jan Raaijmakers
3-1 Tonnie van Binsbergen – Niels Strijbosch
3-0 Roland Janssen – Peter van de Laar
3-2 Ronnie van Binsbergen – Detlef Neu

De eerste halve finale was een strijd tussen Tonnie van Binsbergen en Geert van den Berg. Tonnie nam een 2-1 voorsprong maar wist deze niet om te zetten naar een winstpartij. Geert wist uiteindelijk de partij met 4-2 met winst af te sluiten.
Ronnie van Binsbergen moest het in andere halve finale opnemen tegen Roland Janssen. Deze partij gingen de eerste 4 legs tegen de darts in, waarna Ronnie de eerste was die zijn eigen leg wist te behouden. In de daarop volgende leg opende Ronnie sterk en wist dit de partij vol te houden. Ronnie wist deze partij met 4-2 te winnen.

In de finale waren Ronnie en Geert aan elkaar gewaagd. Al was het Ronnie die een 2-0 voorsprong wist op te bouwen, echter Geert gaf zich niet zo snel op en wist de stand terug te brengen tot 2-2. Ronnie ging daarna sterker gooien en wist de partij om te zetten naar een 5-2 overwinning.

Onze laatste ranking zal gehouden worden op zondag 21 mei in Goch. Met deze laatste ranking zijn er nog een aantal mensen die zich nog kunnen plaatsen voor de eindranking op zondag 28 mei. Deze personen staan vermeld op onze rankingpagina. Hier staan alle namen vermeld die al geplaatst zijn of zich nog kunnen plaatsen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.