Rik Hendriks winnaar 2de BGL+ Ranking, Hans Achten runner-up

image_pdfimage_print

Op zondag 7 januari vond bij Café Libre de 2de ranking plaats van de BGL+ Ranking. Op deze dag waren 30 deelnemers naar Mill gekomen om hun kunsten te bewijzen en te strijden voor de nodige rankingpunten. Rond de klok van 1 uur was de inschrijving gesloten en werden de 1ste poulewedstrijden omgeroepen.  Nadat alle poulewedstrijden gespeeld waren konden we rond half 4 beginnen met de winnaars- en verliezersronde. In de verliezersronde kwamen niet echt verrassende namen en uitslagen tegen.

In de kwartfinale was het Jan Raaijmakers die dicht bij de halve finale wist te komen, echter hij vergat op het laatst zijn dubbels te gooien. Hierdoor was het Roel Hermsen die alsnog de halve finale wist te bereiken.
In de halve finale Dennis Venbrux tegen Mark Schaap. Helaas voor Mark was dit zijn eindstation, Dennis won de wedstrijd met 3-0. In de andere halve finale een meer spannende strijd. Roel Hermsen had zijn handen vol aan Sander Schaap en een 5de en beslissende leg moest er aan te pas komen om te bepalen wie er naar de finale ging. Sander was hier uiteindelijk met 3-2 de winnaar.
In de finale mocht Dennis Venbrux het opnemen tegen Sander Schaap. Dennis was hierin de sterkste van de twee en won de finale met 4-2.

In de winnaarsronde wel een kleine verrassing. Robert Derks was hier doorgedrongen tot de winnaarsronde, na 2 winstpartijen in zijn poule. Echter de laatste 16 was dan ook gelijk zijn eindstation, want Geert van den Berg was met 3-1 hierin te sterk. Ook onze enigste dame aan dit toernooi, Samantha Houlbrook, stond in de winnaarsronde. Ook voor haar was de laatste 16 het hoogst haalbare, want Peter van Bergen won deze partij met 3-0.
Bij de laatste 8 geen spannende wedstrijden, de favorieten gingen door naar de kwartfinale. In de kwartfinale nog wel een kraker tussen Hans Achten en Geert van den Berg, de finalisten van de vorige ranking. Ook hierin was Hans net een maatje te groot voor Geert en won zijn partij met 4-2. In de andere halve finale was het Rik Hendriks die Peter van Bergen met 4-1 uit de finale wist te houden.
In de finale was het een sterkspelende Rik Hendriks die Hans Achten in bedwang wist te houden. In het bijzonder in de derde leg, waarin Rik 2x achter elkaar een 180 score wist te gooien. Ook zijn 7de pijl wist de triple 20 te vinden, echter de 8ste pijl miste zijn doel voor een 9-darter. Hans had geen antwoord op het scorend vermogen van Rik, maar wist nog wel 2 legs te winnen in deze partij. Rik was dan ook de verdiende winnaar in deze finale en won deze met 5-2.

Onze volgende ranking wordt gehouden op zondag 28 januari 2018 bij Grand-Café Zalen ’t Lagerhuis, Beerseweg 9 in Mill. Deze ranking is voor iedereen toegankelijk. Inschrijven voor dit rankingtoernooi zal uitsluitend plaatsvinden op de dag zelf aan de wedstrijdtafel en dat kan tot 13:00 uur. Het toernooi zal omstreeks 13:00 uur aanvangen. Voor meer informatie en het reglement, kunt u terecht op onze rankingpagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.