4de BGL+ Ranking een prooi voor Rik Hendriks, Peter Makken runner-up

image_pdfimage_print

Afgelopen zondag 25 februari vond de 4de ranking plaats van de BGL+ Ranking, ditmaal bij Café-Zalen D’n Bens in Langenboom. Met 25 deelnemers, waaronder zelfs enkele nieuwe gezichten, begonnen we rond de klok van 13:00 uur met de eerste poulewedstrijden.Nadat alle poulewedstrijden gespeeld waren, werden de nummers 1 en 2 uit de poule geplaatst in de winnaarsronde en de overige deelnemers gingen naar de net-niet winnaarsronde.

In deze verliezersronde waren het Bram Junier en Wilco Vissers die elkaar troffen in de finale. Bram mocht eerst bij de laatste 16 aantreden tegen Wouter van Rossum en wist deze partij met 3-0 te winnen. In de kwartfinale was het Edwin van der Cruijsen die met 3-0 zijn meerdere moest erkennen aan Bram. In de halve finale mocht Niels Strijbosch proberen om Bram te stoppen, echter met 3-1 wist Bram de wedstrijd te winnen.
Wilco had bij de laatste 16 een iets lastigere tegenstander. Kevin Martens wist moedig strijd te bieden, echter moest met 3-2 toch het hoofd buigen voor Wilco. In de kwartfinale mocht Roel Gruntjes het proberen, maar met 3-1 verloor hij van Wilco. In de halve finale was het Mark Koster die met 3-1 verloor van Wilco.
In de finale een snelle 1-0 voorsprong voor Wilco, echter Bram brak gelijk terug tot 1-1. Daarna was het Bram die zijn eigen leg wist te houden en een 2-1 voorsprong nam. Wilco bood nog wel weerstand, maar met 4-1 ging de winst alsnog naar Bram.

In de winnaarsronde troffen Peter Makken en Rik Hendriks elkaar. Zowel Peter als Rik hadden bij de laatste 16 een bye. Rik mocht het dus in de kwartfinale opnemen tegen Matthijs van Els, de winst ging met 3-0 naar Rik. In de halve finale was het Danny Verstraten die het Rik moeilijk maakte, echter met 4-2 wist Rik de winst binnen te halen.
Peter Makken mocht het in de kwartfinale opnemen tegen Sander van Zoggel. Helaas kon Sander geen potten breken en met 3-1 ging de winst naar Peter. In de halve finale was het Levy Frauenfelder die met 4-1 verloor van Peter.
In de finale mocht Peter aanvangen aan de wedstrijd en wist ook meteen zijn eigen leg te houden. Ook Rik behield daarna zijn eigen leg, maar brak gelijk de leg van Peter om op 2-1 te komen. De 4de leg mocht Rik zelf beginnen en wist deze ook te behouden en een 3-1 voorsprong te creëren. Beide heren wisten daarna hun eigen leg te behouden en met een 4-3 voorsprong mocht Rik zijn leg beginnen die hem de winst kon opleveren. Echter het was Peter die deze leg wist te winnen en er 4-4 van wist te maken. Een beslissende 9de leg moest er aan te pas komen om te bepalen wie er met de winst vandoor zou gaan. Hier was Rik het scherpst en met 5-4 de partij en de ranking wist te winnen.

Onze volgende ranking wordt gehouden op zondag 4 maart 2018 bij Café De Coehoorn, Maasstraat 14 te Grave. Deze ranking is voor iedereen toegankelijk. Inschrijven voor dit rankingtoernooi zal uitsluitend plaatsvinden op de dag zelf aan de wedstrijdtafel en dat kan tot 13:00 uur. Het toernooi zal omstreeks 13:00 uur aanvangen. Voor meer informatie, stand en het reglement kunt u terecht op onze rankingpagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.