Rik Hendriks winnaar 7de BGL+ Ranking, Robert Kusters runner-up

image_pdfimage_print

Afgelopen zondag 15 april vond de 7de ranking plaats van de BGL+ Ranking en deze keer was het bij Café Libre in Mill te doen. 21 deelnemers waren op deze lentedag naar Mill gereisd om te strijden voor de belangrijke rankingpunten.

Nadat alle poulewedstrijden gespeeld waren, konden we aanvangen met de winnaars- en verliezersronde. In de verliezersronde waren geen echte verrassingen te bekennen bij de laatste 16, al zorgde Jan Raaijmakers wel voor enkele verrassende uitslagen:
3-2 Jan Raaijmakers – Wilco Valentijn
3-0 Sander Schaap – Vincent Pater
3-1 Peter van de Laar – Mark Koster

Ook bij de laatste 8 wist Jan zich middels een spannende pot naar de halve finale te spelen.
3-1 Jan Raaijmakers – Chris van Well
3-1 Mitchell Koster – Wouter van Rossum
3-0 Sander Schaap – Robert Derks
3-2 Peter van de Laar – Ferdi Knipping

In de eerste halve finale ging het tussen Jan Raaijmakers en Mitchell Koster. In een spannend duel werd het uiteindelijk 3-2 voor Mitchell. De andere halve finale ging tussen Sander Schaap en Peter van de Laar. De winst in deze partij ging met 3-0 naar Peter.
De finale werd dus een strijd tussen Peter van de Laar en Mitchell Koster. Helaas voor Peter was Mitchell net een maatje te groot voor hem en Mitchell wist de partij met 4-1 te winnen.

In de winnaarsronde ook bijna geen verrassingen, al was het zelfs voor Piet Meulenpas een verrassing dat hij in de winnaarsronde was beland. Echter bij de laatste 16 moest hij toch zijn meerdere erkennen in Werner Tekaat (D).
3-0 Werner Tekaat (D) – Piet Meulepas
3-0 Roel Hermsen – Bram Junier

In de kwartfinale werden pas echt spannende potjes gespeeld. Bijna alle wedstrijden op 1 na gingen over de volle lengte van 5 legs.
3-1 Rik Hendriks – Werner Tekaat (D)
3-2 Roland Janssen – Mark Schaap
3-2 Niels Strijbosch – Manfred van Daal
3-2 Robert Kusters – Roel Hermsen

De eerste halve finale werd gespeeld tussen Rik Hendriks en Roland Janssen. Met een 4-0 winst ging Rik naar de finale. In de andere finale ging het tussen Niels Strijbosch en Robert Kusters. Met 4-1 mocht Robert zich finalist noemen op deze dag.
In de finale was het Rik die de wedstrijd begon en ook zijn eigen leg wist te houden. Ook Robert wist zijn eigen leg te houden en de stand weer gelijk te trekken, 1-1. Dit ging ook in de volgende 2 legs zo, echter in de 4de leg zette Rik zich via een 180 op een finish, maar het was Robert die met een 103 finish de leg alsnog wist te behouden. In de volgende leg was het Rik die er een tandje bijzette en een 3-2 voorsprong nam. Ook in de daarop volgende legs was het Rik die iedere keer de versnelling nam en met 5-2 de finale daardoor wist te winnen.

Onze volgende ranking wordt gehouden op zondag 22 april 2018 bij Dart Sport Club Goch, Gartenstrasse 9, Goch. Deze ranking is voor iedereen toegankelijk. Inschrijven voor dit rankingtoernooi zal uitsluitend plaatsvinden op de dag zelf aan de wedstrijdtafel en dat kan tot 13:00 uur. Het toernooi zal daarna omstreeks 13:00 uur aanvangen met poulewedstrijden en aansluitend winaars- en verliezersronde. Voor meer informatie, stand en het reglement kunt u terecht op onze rankingpagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.