Peter van Bergen wint de 4de ranking, Geert van den Berg runner-up.

image_pdfimage_print

Afgelopen zondag 8 januari vond de 4de ranking plaats bij Café-Zalen D’n Bens in Langenboom. Met 30 deelnemers mochten we niet klagen, aangezien er her en der nog meer toernooien waren. Omstreeks 13:00 uur werd er aangevangen met de eerste poulewedstrijden, waarna de beste 2 naar de winnaarsronde gingen en de overige mochten het in de verliezersronde proberen.

In de verliezersronde waren niet echt spannende partijen, wel verrassende spelers die je normaal niet in deze ronde verwacht, zoals een Henk Verweij-Overvliet, Rudy van Lanen en Jaimy van de Weerd. Rudy wist het daar en tegen wel tot de finale te halen, maar eerst bij de laatste 16 was het Rick van Dijk die hij daar trof. Rick wist echter niet veel in te brengen en verloor zijn partij met 3-0. In de kwartfinale mocht Rudy het opnemen tegen Jaimy van de Weerd en wist deze partij met 3-0 te winnen. De andere finalist was Ruben Relou. Deze moest bij de laatste 16 eerst afrekenen met Robert Derks en met 3-0 winst wist hij zich te plaatsen in de volgende ronde. Hier trof hij Robert Kusters en ook hier wist Ruben met 3-0 te winnen. In de halve finale was het Mark Schaap die nog wel een leg wist te winnen, maar uiteindelijk met 3-1 de partij verloor.
De finale was er een van korte duur. Ruben was hier de beste van de twee en wist de finale eenvoudig te winnen met 4-0.

In de winnaarsronde was de finale een Langenbooms onder onsje. Geert van den Berg had nog de moeilijkste weg tot aan de finale, terwijl Peter van Bergen als een duiveltje uit het doosje in de finale terecht kwam. Geert wist eerst bij de laatste 16 te winnen van Peter van de Laar met 3-0. Peter had bij de laatste 16 Ferdi Knipping als tegenstander, maar wist hier ook te winnen met 3-0. Daarna mocht Geert het opnemen in de kwartfinale tegen Ronnie van Binsbergen en wist met veel moeite met 3-2 te winnen. Peter had in de kwartfinale Rik Hendriks als tegenstander en wist hier te winnen met 3-0. Daarna was in de halve eindstrijd Hans Achten de tegenstander van Peter. Hans vergat echter het gooien van de dubbel, waardoor hij in plaats van een 2-0 voorsprong tegen een 2-0 achterstand aankeek. Deze achterstand wist hij echter niet meer goed te maken en Peter won hier met 4-2. Geert had daar en tegen een zware kluif aan Roy Leenders. Geert wist hier op een 3-1 voorsprong te komen, maar vergat bijna de wedstrijd af te maken waardoor Roy nog tot 3-3 terugkwam. In de beslissende leg was het Geert die hier dan toch de 4-3 winst wist te pakken.
In de finale mocht Peter deze aanvangen en wist gelijk zijn eerste leg te behouden. Ook Geert wist zijn leg te behouden en brak gelijk Peter en een 1-2 voorsprong. Peter brak gelijk terug en wist daarna ook de volgende 2 legs te pakken en een 4-2 voorsprong te nemen. Geert kwam daarna nog goed terug met een 76 finish ( 1 – enkel bull – dubbel bull) en pakte ook de volgende leg om de stand weer terug te brengen tot 4-4. In de beslissende leg liep Peter alleen maar uit op Geert en wist dan ook met 5-4 de finale te winnen.

Onze volgende ranking, die overigens voor iedereen toegankelijk is, is op zondag 12 februari 2017 bij Café Libre in Mill. Deze ranking zal aanvangen om 13:00 uur, inschrijven kan tot 13:00 uur aan de wedstrijdtafel. Voor meer informatie en het reglement van deze ranking, is te vinden op onze rankingpagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.