Bjorn Fransen wint Open Langenboom 2015, Gert van den Elsen runner-up

image_pdfimage_print

150407-001 Open Langenboom 2015Op maandag 6 april 2015 vond de 11de Open Langenboomse Dartkampioenschappen plaats bij Café Zalen D’n Bens in Langenboom. Met een bezetting van 86 personen viel de opkomst absoluut niet echt tegen. De kwaliteit van de aanwezige darters liet vermoeden dat er nogal wat mooie partijen gespeeld zouden gaan worden. Na de poules kwamen 42 personen in de winnaarsronde terecht en 44 mensen mochten het verder gaan proberen in de verliezersronde.

Na enkele verrassende uitslagen waren, zoals het verlies van Michelle Verberk bij de laatste 64 en het verlies van Kyana Frauenfelder bij de laatste 32, waren het lokale matador Geert van den Berg en Christian Jordan aan de ene kant en Luc Peters en André Steenbakkers aan de andere kant die met elkaar de strijd aangingen in de halve finale. Luc en André maakte er een mooie en spannende pot van, waarbij Luc met 3-2 de winst pakte voor een plaats in de finale. In de andere halve finale waren het Geert en Christian die streden voor een plaats in de finale. In deze gelijk opgaande partij, ging het alle legs om de dubbel. Helaas door een kleine misrekening door Geert, koste hem dit een plaats in de finale. Christian wist met een 3-1 winst de finale te bereiken. In de finale, welke op het podium gespeeld werd, was het Luc die hier met duidelijke cijfers wist te winnen van Christian en een mooie 4-0 overwinning boekte.

Ook in de winnaarsronde waren er enkele verrassende uitslagen te bekennen. Bij de laatste 32 waren het Eimardo van Engelen die hier verloor van Mark Janssen, Javanico Jansen verloor van Rudy van Lanen en Roy Leenders verloor van Davy van der Zande. In de kwartfinale kwamen Bjorn Fransen en Braulio Roncero elkaar weer tegen, echter vorig jaar als finalisten. Deze keer was het Bjorn die nu won met 3-1. Ook Davy van der Zande moest zijn meerdere erkennen in een Fransen, jawel broer Lars was de winnaar in deze partij met 3-1. De gebroeders Fransen mochten het daarna in de halve finale tegen elkaar opnemen om een plaats in de finale. In deze spannende pot was grote broer Bjorn de baas over Lars en met een 4-2 overwinning wist hij de finale te bereiken. In de andere halve finale waren het Levy Frauenfelder en Gert van den Elsen die met elkaar de strijd aangingen voor een plaats in de finale. Met duidelijke cijfers wist Gert een 4-0 overwinning te boeken op Levy.

De finale van de winnaarsronde vond ook plaats op het podium met een heuse mastercaller. In deze finale waren de eerste legs nog wat aftastwerk, echter Bjorn was de eerste die hier de volgende versnelling gevonden had. Met een 5-1 overwinning ging de 11de titel van het Open Langenboom naar Bjorn Fransen.

Voor de compete uitslag, ga naar onze toernooipagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.