John van de Weerd wint de 5de BGL Ranking, Manfred van Daal runner-up

image_pdfimage_print

Op zondag 21 februari werd de 5de BGL Ranking gehouden bij Café Zalen D’n Bens in Langenboom. Een week later als gepland, maar toch waren er maar liefst 24 spelers op deze ranking afgekomen om te strijden om de punten voor de eindranking. Met 6 poules van 4 spelers begonnen we aan deze ranking, waarna de nummers 1 en 2 naar de winnaarsronde gingen en de nummers 3 en 4 van iedere poule het in de verliezersronde mochten proberen.

In de verliezersronde was het een Duitse finale, welke gespeeld werd door Klaus Baumert en Christian Hanssen. Christian wist de finale te bereiken door bij de laatste 8 te winnen van Ferdi Knipping met 3-0, waarna in de halve finale werd gewonnen van Jaimy van de Weerd met 3-0. Klaus wist bij de laatste 8 te winnen van Peter van de Laar met 3-0 en in de halve finale was het Rob Leenders die zijn meerdere moest erkennen in Klaus en met 3-0 helaas verloor.
In de finale was het een sterk spelende Klaus die hier brutaal de eerste leg van Christian wist af te pakken, waarna ook zijn eigen leg gehouden werd. Ook de volgende leg was voor Klaus en wist de winst daarna niet meer af te geven, want ook de 4de leg was een prooi voor Klaus en met duidelijke cijfers wist hij met een 4-0 uitslag de finale te winnen.

In de winnaarsronde mochten John van de Weerd en Manfred van Daal het tegen elkaar opnemen in de finale. John begon zijn route naar de finale door bij de laatste 16 te winnen van Stephan Verschuren met 3-0, waarna bij de laatste 8 werd gewonnen van Carsten Radermacher. In de halve finale was het Geert van den Berg die moest buigen voor John en met 4-0 wist John te winnen van Geert.
Manfred daar en tegen had bij de laatste 16 een bye, waardoor hij bij de laatste 8 Hans Eis met 3-0 wist te verslaan. In de halve finale was Ruben Relou zijn tegenstander. Ruben wist nog wel een leg te winnen, echter het was Manfred die met 4-1 wist te winnen van Ruben.
In de finale bleken beide partijen aan elkaar gewaagd te zijn. John mocht de wedstrijd aanvangen en wist zijn eigen leg te behouden. Ook Manfred wist daarna zijn eigen leg te behouden en zo hielden beide heren elkaar mooi in evenwicht. Want ook de volgende legs waren allemaal met de darts mee, zodoende moest de 9de leg de beslissing brengen. In deze leg was het John die als eerste mocht aanleggen voor de dubbel, maar miste. Hierna mocht Manfred het proberen, maar ook hij wist zijn dubbel niet te vinden. Uiteindelijk was het John die de beslissende dubbel gevonden kreeg en de finale met 5-4 wist te winnen.

Onze volgende ranking, die overigens voor iedereen toegankelijk is, is op zondag 6 maart 2016 bij DSC in Goch (D). Deze ranking zal aanvangen om 13:00 uur, inschrijven kan tot 13:00 uur. Voor meer informatie en het reglement van deze ranking, kan men vinden op onze rankingpagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.